jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Wat is de Japan Rail Pass?

De landelijke Japan Rail Pass is een treinpas waarmee u 7, 14 of 21 dagen in heel Japan kunt reizen. De pas is geldig op alle treinen van JR (Japan Railways). De Pass is ook geldig op de Shinkansen (Bullettrain) maar niet op de Shinkansen treinen "Nozomi" en "Mizuho".

In de grote steden kunt u de Rail Pass ook gebruiken.
Kansai gebied: Kansai Airport Express "Haruka" tusen Kansai Airport - (Shin) Osaka - Kyoto.
Tokyo gebied: in de stad de bovengrondse Yamanote cirkellijn en de Chuo lijn die dwars door de stad loopt. Let op, de pass is niet geldig op de metro! U kunt wel gebruik maken van de Tokyo monorail, hiermee kunt u vanaf/naar Tokyo Haneda Airport reizen.

Slaaptreinen: Op slaaptreinen kunt u weliswaar de Rail Pass gebruiken, maar de slaaprijtuigtoeslag moet apart betaald worden. Deze toeslag beslaat soms wel 70% van het tarief, daarom is het niet erg aantrekkelijk slaaptreinen op railpass basis te gebruiken.

Bussen: De volgende lokale bussen kunt u gebruiken:
JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus, JR Kyushu Bus.
Express busdiensten van JR kunt u niet nemen met gebruik van uw Japan Rail Pass.

Dienstregeling

Een goede dienstregeling van JR vindt u op: Japan Transit Planner van Jorudan


U kunt op deze website trajecten opzoeken die u met de Japan Rail Pass kunt reizen, hiervoor moet u wel de vinkjes bij Nozomi/Mizuho, private railways, airlines en airport shuttlebus weghalen.

N.B. Fukuoka dient u op te zoeken als Hakata, Osaka Kansai Airport als 'Kansai Airport' en Tokyo Narita Airport als 'Narita Airport'.

Treinen

shinkansenmap

Er zijn verschillende Shinkansen superexpres treinen:
- de aller-snelste "Nozomi" en "Mizuho" , die het minst stoppen, het meest frequent rijden en die u niet mag gebruiken op de railpass! Zelfs niet met bijbetaling.
- de "Hikari" en de "Sakura", die wat vaker stoppen en ook enkele kleinere steden aandoen.
- de "Kodama" en "Tsubame", die het vaakst stoppen en daardoor het minst snel zijn.

Alle overige hierboven (in het kaartje shinkansen treinen) vermelde lijnen mag u gebruiken met de Japan Rail Pass.

 

Hoe werkt de Japan Rail Pass?

U ontvangt een exchange voucher van ons die u na aankomst in Japan inwisselt voor de daadwerkelijke treinpas. Bij het inwisselen geeft u aan vanaf welke datum de Japan Rail Pass in moet gaan, dat hoeft niet op dezelfde dag te zijn, u kunt het ook in laten gaan op een latere datum.
Vanaf deze ingangsdatum gaat de pas 7, 14 of 21 aaneengesloten dagen in. met de Japan Rail Pass heeft u ook de mogelijk om gratis stoelreserveringen te malen, in tijden van drukte raden wij dat zeker aan. 

Drukke periodes
-  Golden Week (27 april t/m 6 mei)
-  Obon (11 t/m 20 augustus)
-  Rondom Oud & Nieuw (28 december t/m 6 januari)

Bij aankoop van de Japan Rail Pass krijgt u als pashouder ook korting en/of voordelen bij verschillende toeristische voorzieningen, evenals bij een select aantal accommodaties. Meer informatie vindt u op de: Japan Rail Pass website