jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

JAPAN RAIL PASS, treinabonnementen geldig op JR treinen in heel Japan

Per trein kris-kras door Japan

Tozai Travel is officieel agent voor JR, de Japanse Spoorwegen en schrijft exchange-vouchers voor deze treinabonnementen uit.

Uitsluitend passagiers die als toerist naar Japan gaan kunnen de railpass gebruiken. Gaat u studeren, stage lopen of werken in Japan op een ander visum dan het toeristenvisum, dan kunt u de railpass helaas niet gebruiken.

 
shinkansen

Hoe werkt de Rail Pass?

Kies een Rail Pass dat bij uw reisschema aansluit. Mocht u er uit niet komen, dan kunt u ons contacteren voor advies. Uiteraard kunt u meer dan 1 Rail Pass bestellen!
Na betaling krijgt u van Tozai Travel een voucher voor de Rail Pass van uw keuze, die u binnen 3 maanden na afgifte in Japan moet inwisselen voor de daadwerkelijke Rail Pass.
Op het moment van inwisselen dient u op te geven op welke datum de pas moet ingaan.

Na het inwisselen kunt u gratis reserveringen maken. We raden aan dit te doen in bijv. drukke tijden daar treinen in Japan vaak erg vol zijn. Houdt u rekening met de volgende periodes: Golden Week (26 april - 6 mei), Obon seizoen (11-20 augustus) en rond Oud & Nieuw (28 december - 6 januari).

Kunnen Japanners de Japan Rail Pass kopen?

Japanners die een permanente verblijfsvergunning hebben voor Nederland of met een niet-Japanner getrouwd zijn en buiten Japan wonen, kunnen wel de Japan Rail pass die voor het hele land geldt kopen, maar niet de streekgebonden railpassen.
Voor uw aanvraag dient u schriftelijk bewijs mee te nemen naar Japan dat u aan één van de bovenstaande voorwaarden voldoet, bijv. een uittreksel van de gemeente. Daarnaast krijgt u ook een checklist mee die u dient in te vullen en mee te nemen naar Japan.
Vanaf 1 april 2017 is het helaas niet meer mogelijk voor Japanners, met een permanente verblijfsvergunning voor Nederland, om een Japan Rail Pass aan te vragen.

Streekgebonden passen

Er zijn ook streekgebonden Japan Railpassen, deze kunt u terug vinden onder de knop 'Streekgebonden Railpassen' bovenaan deze pagina.

Bestellen

Bestellen kan via het bestelformulier. Uw namen, exact als in uw paspoort, zijn daarvoor nodig. Indien een naam verkeerd in de pas staat, moet deze helaas opnieuw uitgeschreven worden, wat €12,50 aan kosten met zich meebrengt.

U moet op het bestelformulier aangeven wanneer u naar Japan vertrekt en ook of de passen moeten worden opgestuurd of dat u ze komt halen.

Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00- 17.30 uur.

Liever losse treinkaartjes bestellen via Tozai?

Reserveringen voor losse tickets, dus ook voor de aller-snelste Nozomi-Shinkansen, kunnen van tevoren door Tozai Travel gemaakt worden. De kaartjes liggen dan klaar in uw eerste hotel. Wij bieden deze service echter alleen voor onze Japan Tour- en City Special passagiers.

Wat moet ik doen als ik de Rail Pass niet gebruik?

Refund van een niet-ingewisselde voucher is mogelijk, de restitutie bedraagt 80%. Over de annuleringskosten wordt 21% BTW geheven.

Belangrijk!

Het is helaas niet mogelijk de voucher voor de railpass direct mee te krijgen als u bij ons binnenloopt zonder van te voren besteld te hebben, maar voor spoedgevallen wordt uiteraard een uitzondering gemaakt! Als spoedkosten wordt € 20 per persoon berekend.

Wij willen voor niet-urgente passen graag tenminste 2 werkdagen de tijd hebben om de passen uit te schrijven.