jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Werelderfgoed reis

 
 
 
 

Route: Tokyo - Kamakura - Mt.Fuji/Hakone - Takayama - Shirakawago - Kanazawa - Kyoto

code SCP9JC0921MZS / SCP9JC1021MZS

Vertrekdata 2020:

Van 6 jan-24 feb / 24 juli-28 aug:     elke maandag en vrijdag
Van 2 mrt-17 juli / 31 aug-21 dec:    elke maandag, woensdag en vrijdag
(niet op: 16mrt; 22apr-1mei; 10, 15 juli; 10 aug; 16, 18 sep, 09, 14 okt)

 • Dag 1 - Vertrek Amsterdam.
 • Dag 2 - Aankomst op Tokyo Narita Airport
  begeleiding naar airportbus voor vervoer naar hotel in Tokyo.
 • Dag 3 - Tokyo ochtendtour
  U maakt een bustocht naar het Keizerlijk Paleis en de Nijubashi brug. Daarna een bezoek aan de Tsukiji vismarkt. Het gedeelte van de vis groothandel is sinds najaar 2018 verplaatst naar een nieuwe locatie. Restaurants en winkels zijn wel nog te bezoeken. De ochtend wordt besloten met een bezoek aan Asakusa Kannon Tempel. De middag vrij te besteden. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 4 - Dagexcursie Kamakura
  Excursie per bus naar Kamakura. Na het drinken van een heerlijk kopje matcha (= traditionele Japanse groene thee) bezichtigt u Jomyo-ji tempel, Hokoku-ji tempel en Kotoku-in tempel (in de buurt van de Grote Boeddha) en het Tsurugaoka Hachimangu Schrijn. Daarna een Japanse lunch. Aansluitend een bezoek aan het eilandje Enoshima, een populaire strandbestemming onder lokale toeristen met vele bezienswaardigheden.
  Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Tokyo. De tour eindigt na aankomst in Tokyo op de Ginza of in Shinjuku waarvandaan u op eigen gelegenheid teruggaat naar uw hotel. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 5 - Mt. Fuji/Hakone dagexcursie
  Per bus naar Mt. Fuji. Eerst bezoek aan het Fuji Visitors Centre. Vervolgens rijdt u tot het 5e station op 2300 m., halverwege de berghelling, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft. Na de lunch maakt u een cruise op het schitterende Lake Ashi, gevolgd door  een kabelbaanrit naar de top van Mt. Komagatake.
  Overnachting in Hakone.
 • Dag 6 - Hakone - Takayama
  ’s Ochtends naar Odawara waar u op de Shinkansen stapt naar Nagoya. Vandaar per sneltrein naar Takayama, een historische stad die ook wel "klein Kyoto" wordt genoemd. In de middag wandelexcursie door Takayama waar u de Yatai Kaikan Hall bezoekt. Hier staan kleurrijk versierde festivalwagens tentoongesteld. Ook bezoek aan het Kusakabe Folkcraft Museum, dat gevestigd is in een oude koopmanswoning; wandeling door de straten van “Sanmachi” zoals de Takayama-inwoners Kami Sannomachi noemen, waar nog veel traditionele, houten Japanse huizen bewaard zijn gebleven. Overnachting in Takayama.
 • Dag 7 - Takayama - Shirakawago - Kanazawa
  Kort bezoek beroemde ochtendmarkt Takayama; daarna prachtige rit naar Ogimachi (Shirakawago, zie foto) dat op de werelderfgoedlijst staat. Het is beroemd vanwege de traditioneel gebouwde boerderijen met rieten daken. Na de Japanse stijl lunch een fraaie bustocht naar Kanazawa. Overnachting in Kanazawa.
 • Dag 8 - Kanazawa - Kyoto
  's Ochtends bezoekt u Kenroku-en Park, één van de drie mooiste traditionele Japanse tuinen, en de wijk Nagamachi waar nog een aantal samoeraihuizen staan. Daarna bezichtigt u het Higashi-Chaya district met vele traditionele theehuizen en ook souvenirwinkeltjes. In de middag per trein naar Kyoto.  Overnachting in Kyoto.
 • Dag 9 - Kyoto dagtour
  U bezoekt het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), Nijo Castle en Kyoto Imperial Palace (op maandag is het Imperial Palace gesloten. U bezoekt dan
  Kitano-tenmangu Shrine). Na de lunch vervolgt u de stadstour met een bezoek aan het Fushimi Inari Taisha Schrijn, Sanjusangendo met zijn 1001 Boeddhabeelden, de Heian schrijn en wellicht de mooiste tempel van Kyoto: Kiyomizudera. Overnachting in Kyoto.
 • Dag 10 - Vertrek Kyoto
  Transfer naar Osaka Kansai Airport voor terugvlucht naar Amsterdam.


 Verlenging mogelijk echter alleen voor of na de tour.