jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Verlengings-suggesties

De excursies hieronder zijn tours die begeleid worden door een Engelssprekende Japanse gids.

Vanuit Kyoto:

* 2 - daagse tour Kyoto- Hiroshima- Miyajima- Kurashiki- Kyoto / Osaka
* 3 - daagse tour Takayama, Shirakawago & Kanazawa (eindigend naar keuze in Tokyo of in Kyoto)

Vanuit Tokyo:

* 3 - daagse Mt. Fuji - Takayama - Shirakawago & Kanazawa (eindigend naar keuze in Tokyo of in Kyoto). Meer informatie volgt nog!


Hieronder vindt u de details van deze tours:

3- daagse tour KYOTO - HIROSHIMA - MIYAJIMA - KURASHIKI - OSAKA

Dit is een prachtige begeleide excursie naar het indrukwekkende Hiroshima, het pittoreske Miyajima in de "Inland Sea" en op de 2e dag naar Kurashiki en Okayama alvorens terug te keren naar Osaka.

Vertrekdata 2017:
7 jan-26 dec:        maandag, woensdag en zaterdag
(niet op: 29 apr-6 mei; 6, 12-14 aug; 7,9  okt)

Min. deelname: 2 personen. Tourcode S2K
1x lunch incl., verder geen maaltijden inbegrepen.

Kosten incl. laatste overnachting in Osaka:
Kosten bij verblijf in 2 pers kamer, comf: Eur 1010 p.p.
Kosten bij verblijf in 1 pers kamer, comf: Eur 1068
Kosten bij verblijf in 2 pers kamer, 1e kl.: Eur 1131 p.p.
Kosten bij verblijf in 1 pers kamer, 1e kl.: Eur 1380

Dag 1 Per supersnelle Shinkansen van Kyoto naar Hiroshima
Vanuit Hiroshima maakt u een uitstapje naar het eiland Miyajima, één van de drie mooiste landschapsgezichten van Japan. Hier bezoekt u de kleurrijke Itsukushima Tempel, met de rode Torii-poort die 160 meter in zee staat en waarmee de heiligheid van de onbegaanbare zee wordt benadrukt. Terug naar Hiroshima: bezoek Peace Memorial Park en het Atoombom museum. Overnachting in Hiroshima.

Dag 2 Hiroshima- Kurashiki- Osaka
Per Shinkansen naar Kurashiki. Deze oude stad biedt de toerist een groot aantal goed geconserveerde gebouwen en musea. Bezoek Ohara Museum of Art. Na de lunch(incl.)per lokale trein met spectaculair uitzicht over de Seto Ohashi Bridge naar Okayama waar u de beroemde Korakuen tuinen bezoekt. Deze tuinen stammen uit 1700 en vormen één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. Aan het eind van de dag per trein naar Osaka.

Einde van de tour. Wij hebben een overnachting in Osaka opgenomen, daar de KLM vlucht altijd 's ochtends vanaf Osaka Kansai vertrekt.

Dag 3 Transfer per trein naar Osaka Kansai airport voor terugvlucht naar Nederland.

 

3 – daagse tour KYOTO - TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO - KANAZAWA- KYOTO/TOKYO


Vertrekdata 2017:

5 jan-25 feb, 14-28 dec:       elke donderdag en zaterdag
2 mrt-9 dec:                        elke maandag. donderdag en zaterdag
(Niet op:  13, 15, 29 apr; 4, 6 mei; 12, 14 aug; 2, 9 okt)

Min. deelname: 1 persoon.

Geen maaltijden inbegrepen. Tourcode SUN3GL400

Dag 1 Tokyo-Takayama
De groep komt samen nabij Kyoto station. U reist vervolgens per Shinkansen naar Nagoya. Vandaar gaat u met een sneltrein naar Takayama, een historische en rustige stad die ook wel "klein Kyoto" wordt genoemd. In de middag wandelexcursie door Takayama waar u de Yatai Kaikan Hall bezoekt. Hier staan kleurrijk versierde festivalwagens tentoongesteld. Ook bezoekt u het Kusakabe Folkcraft Museum, dat gevestigd is in een oude koopmanswoning, en wandelt u door de straten van "Sanmachi" zoals de Takayama-inwoners Kami Sannomachi noemen, waar nog veel traditionele, houten Japanse huizen bewaard zijn gebleven. Overnachting Takayama.

Dag 2 Takayama- Shirakawago- Kanazawa
In de ochtend een bezoek aan de Takayama Morning Market. Vanuit Takayama maakt u een prachtige rit langs Lake Miboro en de Shokawa (rivier) naar Shirakawago, dat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst staat. Deze plaatsjes zijn beroemd vanwege de traditioneel gebouwde boerderijen. Hier bezoekt u Wada huis, een kenmerkend huis voor deze streek gebouwd in 1827. Net als de boerderijen in Ogimachi en Tsumago één van de weinige plekjes in Japan waar de historie nog in volle glorie te zien is, een dorp met oude rieten boerderijen met hun typische "gassho-zukuri" daken, vrij vertaald "in gebed gevouwen handen"-daken. Daarna bustocht naar Kanazawa, waar u overnacht.

Dag 3 Kanazawa-Kyoto
's Ochtends bezichtigt u het Higashi-Chaya district en Tentoku-in tempel in Kanazawa en als u wilt kunt u nog een wandeling maken door de wijk Nagamachi waar nog een aantal samoeraihuizen staan. Daarna bezoekt u Kenrokuen Park, één van de drie mooiste traditionele Japanse tuinen. In de namiddag per trein naar Kyoto. Overnachting in Kyoto.

Kosten bij verblijf in 2 pers kamer Eur 1205 p.p. (comfortabel)
Kosten bij verblijf in 1 pers kamer Eur 1255 (comfortabel)
Kosten bij verblijf in 2 pers kamer Eur 1035 p.p. (luxe)
Kosten bij verblijf in 1 pers kamer is niet mogelijk (luxe)


Daar de KLM 's ochtends uit Osaka vertrekt, hebt u in de meeste gevallen een extra overnachting nodig.