jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Reisvoorwaarden Tozai Travel Japan Tours

Tozai Travel hanteert eigen annuleringsvoorwaarden die afwijken van die van de ANVR. U vindt ze hieronder. 
Als reisorganisatie / touroperator hebben wij het recht om afwijkende voorwaarden te hanteren, zie de ANVR reisvoorwaarden.
Meer informatie over ANVR voorwaarden kunt u vinden op: https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
Tozai Travel hanteert verder deze voorwaarden.

Tozai Travel oftewel Japan Centrum B.V. (KvK nr 33205748) is aangesloten bij de SGR. U kunt dit controleren via de website van SGR.
Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (https://www.sgr.nl/reisorganisaties/garantieregeling/) vallen deze in brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.
Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.
Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Tozai Travel hecht veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Voor meer infomratie kunt u onze privacy beleid lezen op onze website: Privacy Policy


Inbegrepen is:

Retourticket Japan in de toeristenklasse per KLM lijndienst.
Overnachtingen als omschreven in de Tours.
Alle vervoer, behalve lokaal vervoer.
Excursies, genoemd in de Tours, met Engelssprekende gids.
Lunches voor zover genoemd in de Tours.
Bij de meeste Minshuku's/Ryokans ontbijt en avondeten.
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen

Niet inbegrepen is:

Transfers en excursies, tenzij vermeld.
Enkele bustickets die niet van tevoren kunnen worden verzorgd.
Reis- en/of annuleringsverzekering.
Maaltijden en lokaal vervoer, tenzij vermeld.
Visumkosten, tenzij vermeld.

Betaling

Gelijktijdig met de reservering een aanbetaling van 30% van de totale reissom (min. € 1000) per persoon en de premie van de annuleringsverzekering, indien u die hebt afgesloten. U kunt de aanbetaling overmaken t.n.v. Tozai Travel, ING rek nr. NL22INGB0003731020 of ABN rek nr.  NL39ABNA0541510894. Wij verzoeken u vriendelijk het restant uiterlijk 2 maanden voor vertrek te voldoen.

Annuleringskosten

Tot 2 maanden voor vertrek: de aanbetaling
van 2 maanden - 1 maand voor vertrek: 50% van de reissom
van 1 maand- 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
Binnen 14 dagen voor vertrek 100% van de reissom
N.B. Indien de vliegtickets op de datum van annulering al zijn uitgeschreven, worden (afhankelijk van de ticketvoorwaarden) bovenstaande annuleringskosten verhoogd met de ticketkosten. N.B. Door Tozai reeds betaalde visumkosten en kosten voor speciale bezoeken (b.v. in Kyoto)  kunnen in geen geval gerestitueerd worden.
Hieronder vallen ook hotels die meteen bij reservering geheel betaald moesten worden en niet kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid

Tozai Travel en/of haar agenten kunnen in geen enkel opzicht aansprakelijk worden gesteld voor verlies, schade, kwetsing of ongeval veroorzaakt aan/door personen of goederen,aan/door vervoermiddelen. De reiziger dient zich uit dien hoofde direct tot de vervoerder van dat bedrijf te wenden, voor zover verzekering deze aansprakelijkheid niet dekt. Tozai Travel kan niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten ontstaan door vertraging van vervoermiddelen. Restitutie van niet of gedeeltelijk niet gebruikte diensten is niet mogelijk. Wijziging in bestaande reservering: € 50 p.p. tot 8 weken voor vertrek. Binnen 8 weken voor vertrek is wijzigen niet meer mogelijk.

Verzekeringen

Tozai Travel is agent voor verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Wij raden u aan gelijktijdig met de reservering een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als u deze bij Tozai afsluit hebt u er verder geen omkijken naar en mocht er onverhoopt iets gebeuren, weet Tozai exact waar u bent. De tarieven vindt u op het aanmeldingsformulier op het inlegvel. Het aanmeldingsformulier sturen wij ook gelijktijdig met een offerte mee.
Indien u een doorlopende verzekering hebt, checkt u dan meteen het bedrag dat bij annulering wordt uitgekeerd, meestal is dat slechts € 1200 p.p.! U kunt het verschil eventueel bijverzekeren bij Tozai Travel.
Algemene voorwaarden en voorwaarden reis-&annuleringsverzekering Allianz Assistance

Voorbehoud

Tozai Travel behoudt zich het recht voor om vanwege internationale tariefswijzigingen (vlieg-, hotel- en tour-tariefsverhogingen) en vanwege internationale valutawijzigingen, de reissom te wijzigen Indien een reis door onvoorziene oorzaken (ter beoordeling van de organisatie) niet kan doorgaan, is de organisator niet gehouden tot meer dan kennisgeving daarvan aan de deelnemers en tot restitutie van het betaalde bedrag. Aan vergoeding van de schade aan de betrokken personen ontstaan door het niet doorgaan van de reis is de reisorganisator niet gehouden.

N.B. Bij reserveringen binnen 8 weken voor vertrek wordt per persoon € 35 extra in rekening gebracht.

Paspoorten en visa

Voor reizen naar Japan dient uw paspoort na afloop van de reis nog geldig te zijn. Gaat u ook naar andere landen, bijv. China of Rusland, dan is het zelfs zo dat uw paspoort nog 6 maanden na afloop van uw reis geldig moet zijn.
VISA: Tozai adviseert uitsluitend over de benodigde visa. U bent zelf verplicht na te gaan of u (doorreis-) visa nodig hebt voor de landen die u bezoekt. Vooral passagiers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen alle benodigde documenten te (her)checken. Visa-bepalingen veranderen namelijk nogal eens. Nederlanders hebben voor Japan en Hongkong geen visum nodig, voor China, Mongolië en Rusland is wel een visum vereist.

Wijzigingen programma:

Het kan voorkomen dat er wijzigingen plaatsvinden in de inhoud van excursies of dat die op andere dagen vallen. Dit kan vooral op speciale feestdagen voorkomen wegens files.


Wilt u de Reisvoorwaarden downloaden? Dat kan hier.