jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Japan Grand Tour

 
 
 
 

Route: Tokyo - Kamakura - Nikko - Mt.Fuji/Hakone - Takayama - Shirakawago - Kanazawa - Kyoto - Nara - Hiroshima - Miyajima

Code SCPOJC0141MZS / SCPJC0241MZS 

Vertrekdata 2020:
Van 2-16 mrt / 1 juni - 06 juli / 31 aug / 2 nov-14 dec:   elke maandag
Van 20 mrt - 11 apr / 21-23 sep :                                  elke maandag, woensdag en zaterdag
Van 4-25 mei / 28 sep-26 okt :                                      elke maandag en zaterdag

(niet op: 12 okt)

 • Dag 1 - Vertrek Amsterdam.
 • Dag 2 - Aankomst op Tokyo Narita Airport
  begeleiding naar airportbus voor vervoer naar hotel in Tokyo. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 3 - Ochtendexcursie Tokyo
  U maakt een bustocht naar het Keizerlijk Paleis en de Nijubashi brug. Daarna een bezoek aan de Tsukiji vismarkt. Het gedeelte van de vis groothandel is sinds najaar 2018 verplaatst naar een nieuwe locatie. Restaurants en winkels zijn wel nog te bezoeken. De ochtend wordt besloten met een bezoek aan Asakusa Kannon Tempel. De middag vrij te besteden. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 4 - Dagexcursie Kamakura
  Excursie per bus naar Kamakura. Na het drinken van een heerlijk kopje matcha (= traditionele Japanse groene thee) bezichtigt u Jomyo-ji tempel, Hokoku-ji tempel en Kotoku-in tempel (in de buurt van de Grote Boeddha) en het Tsurugaoka Hachimangu schrijn. Daarna een Japanse lunch. Aansluitend een bezoek aan het eilandje Enoshima, een populaire strandbestemming onder lokale toeristen met vele bezienswaardigheden.
  Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Tokyo. De tour eindigt na aankomst in Tokyo op de Ginza of in Shinjuku waarvandaan u op eigen gelegenheid teruggaat naar uw hotel. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 5 - Dagexcursie Nikko
  Excursie per bus naar Nikko. Hier bezichtigt u o.a. het enorme tempelcomplex van de  kleurrijke Toshogu Schrijn(de Tokugawa Mausolea). Na de lunch bezoek Lake Chuzenji en Kegon Falls. Tegen de avond terug naar Tokyo. De tour eindigt na aankomst in Tokyo in Shinjuku, waarvandaan u op eigen gelegenheid teruggaat naar uw hotel.
 • Dag 6 - Vrij programma in Tokyo.
  Wij adviseren u graag over de invulling van deze dag. 
 • Dag 7 - Mt Fuji-Hakone dagtour
  U brengt per luxe bus een bezoek aan Mt. Fuji. Eerst bezoek aan het Fuji Visitors Centre; daarna rijdt u tot aan het 5e station op 2300 m, halverwege de berghelling, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft. Na de lunch maakt u een cruise op het schitterende Ashi meer, gevolgd door een kabelbaanrit naar de top van Mt. Komagatake. Overnachting in Hakone.
 • Dag 8 - Hakone - Takayama
  ’s Ochtends naar Odawara waar u op de Shinkansen stapt naar Nagoya. Vandaar per sneltrein naar Takayama, een historische stad die ook wel "klein Kyoto" wordt genoemd. In de middag wandelexcursie door Takayama waar u de Yatai Kaikan Hall bezoekt. Hier staan kleurrijk versierde festivalwagens tentoongesteld. Ook bezoek aan het Kusakabe Folkcraft Museum, dat gevestigd is in een oude koopmanswoning; wandeling door de straten van “Sanmachi” zoals de Takayama-inwoners Kami Sannomachi noemen, waar nog veel traditionele, houten Japanse huizen bewaard zijn gebleven. Overnachting in Takayama.
 • Dag 9 - Takayama - Shirakawago - Kanazawa
  Kort bezoek beroemde ochtendmarkt Takayama; daarna prachtige rit naar Ogimachi (Shirakawago, zie foto) dat op de werelderfgoedlijst staat. Het is beroemd vanwege de traditioneel gebouwde boerderijen met rieten daken. Na de Japanse stijl lunch een fraaie bustocht naar Kanazawa.
  Overnachting in Kanazawa.
 • Dag 10 - Kanazawa-Kyoto
  's Ochtends bezoekt u Kenroku-en Park, één van de drie mooiste traditionele Japanse tuinen, en de wijk Nagamachi waar nog een aantal samoeraihuizen staan. Daarna bezichtigt u het Higashi-Chaya district met vele traditionele theehuizen en ook souvenirwinkeltjes. In de middag per trein naar Kyoto.
  Overnachting in Kyoto.
 • Dag 11 - Dagexcursie Kyoto en Nara
  U bezoekt het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), Nijo Castle en Kyoto Imperial Palace (op maandag is het Imperial Palace gesloten. U bezoekt dan Kitano-tenmangu Shrine). Na de lunch vervolgt de tour naar Nara, een oude hoofdstad van Japan. Bezoek aan Todaiji Tempel dat een reusachtig Boeddhabeeld herbergt, de kleurrijke Kasuga schrijn en het Nara hertenpark. Per bus terug naar Kyoto. Overnachting in Kyoto.
 • Dag 12 - Hiroshima/Miyajima dagexcursie
  Van Kyoto station per Shinkansen trein naar Hiroshima. U bezoekt de Itsukushima schrijn op het eilandje Miyajima voor de kust van Hiroshima. Terug in Hiroshima brengt u een bezoek aan het Peace Memorial Park en het Atoombommuseum. Daarna terug naar Kyoto, overnachting in Kyoto.
 • Dag 13 - Vrij programma in Kyoto. Wij adviseren u graag over de invulling van de dag. 
 • Dag 14 - Vrij programma in Kyoto. Wij adviseren u graag over de invulling van de dag.
 • Dag 15 - Vertrek Kyoto
  Transfer naar Osaka Kansai Airport voor terugvlucht naar Amsterdam.

 Wilt u verlengen? Dat kan uitsluitend voor of na de tour.