jp

cc

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Cultuur en Ambachtstour

 
 
 
 
Cultuur en Ambachtstour

Route: Kyoto - Nara - Miyajima/Hiroshima - Kurashiki - Kyoto - Mt. Fuji - Tokyo

Code SCPP9JC0121NZS / SCP9JC0221NZS

Vertrekdata 2020:  

Van 5 jan - 28 feb:         elke zondag, woensdag en vrijdag
Van 1mrt-20 dec:           elke zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

(niet op: 23 feb; 15, 17, 18 mrt; 20 apr-3 mei; 5, 8-13, 17-22, 27, 31 juli-12 aug, 17, 24 aug; 13-18 sep; 18-20 nov)

 • Dag 1 - Vertrek Amsterdam.
 • Dag 2 - Aankomst op Osaka Kansai Airport, vervoer naar hotel in Kyoto.
  Overnachting in Kyoto
 • Dag 3 - Dagexcursie Kyoto en Nara
  U bezoekt het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), Nijo Castle en Kyoto Imperial Palace (op maandag is het Imperial Palace gesloten. U bezoekt dan Kitano-tenmangu Shrine). Na de lunch vervolgt de tour naar Nara, een oude hoofdstad van Japan. Bezoek aan Todaiji Tempel dat een reusachtig Boeddhabeeld herbergt, de kleurrijke Kasuga schrijn en het Nara hertenpark. Per bus terug naar Kyoto. Overnachting in Kyoto.
 • Dag 4 - Miyajima - Hiroshima dagtour
  Van Kyoto station per Shinkansen trein naar Hiroshima. U bezoekt de Itsukushima schrijn op het eilandje Miuajima voor de kust van Hiroshima. Terug in Hiroshima brengt u een bezoek aan het Peace Memorial Park en het Atoombommuseum. Overnachting in Hiroshima.
 • Dag 5 - Hiroshima - Kurashiki - Kyoto
  Van Hiroshima station per Shinkansen trein naar het oude witte stadje Kurashiki, nabij Okayama. Wandel door het mooiste stukje van het stadje met een groot aantal goed geconserveerde gebouwen en musea. Na een lunch brengt u een kort bezoek aan Ohara Museum of Art. Later in de middag reist u naar Okayama voor een bezoek aan de Korakuen tuin, bekend als 1 van de 3 mooiste tuinen in Japan. Tegen de avond reist u door naar Kyoto. Overnachting in Kyoto.
 • Dag 6 - Vrij programma Kyoto
  Wij adviseren u graag over de invulling (b.v. bezoek Gion district). Tegen de avond reist u per Shinkansen trein naar Tokyo. Overnachting in Tokyo. 
 • Dag 7 - Tokyo - Mt. Fuji - Tokyo
  Per bus naar mt. Fuji. Eerst bezek aan het Fuji Visitors Centre. Vervolgens rijdt u tot het 5e station op 2300m., halverwege de berghelling, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft. Nas de lunch maakt u een cruise op het schitterende Lake Ashi, gevolgd door een kabelbaanrit naar de top van mt. Komagatake. Aan hete inde van de middag per bus terug naar Tokyo.
  Overnachting in Tokyo.
 • Dag 8 - Tokyo ochtendtour
  U maakt een bustocht naar het Keizerlijk Paleis en de Nijubashi brug. Daarna een bezoek aan de Tsukiji vismarkt. Het gedeelte van de vis groothandel is sinds najaar 2018 verplaatst naar een nieuwe locatie. Restaurants en winkels zijn wel nog te bezoeken. De ochtend wordt besloten met een bezoek aan Asakusa Kannon Tempel. De middag vrij te besteden. Overnachting in Tokyo.
 • Dag 9 - Vrij programma in Tokyo.
  Graag geven wij u suggesties voor deze dag.
 • Dag 10 - Vertrek Tokyo
  Transfer naar Tokyo Narita Airport voor terugvlucht naar Amsterdam.


Verlenging voorafgaand Kyoto of achter in Tokyo of elders mogelijk.
Verlenging met facultatieve excursies mogelijk.